Historien om Vink essåplast

När M.A Vink etablerade sitt enmansföretag i Nederländerna 1954 stod världen på startlinjen till en plastrevolution. Själv sålde han plaströr och rördelar direkt från sin lastbil.

Vink var en pionjär som tillbringade all sin tid och energi på att övertyga omvärlden om alla fördelar med plast och i maj 1954 kunde han skörda frukterna av sina ansträngningar och öppna dörrarna för M.A Vink i den nederländska staden Arnhem. År 1965 dog M.A Vink i en tragisk bilolycka. Han fick aldrig uppleva att hans företag växte till ett internationellt företag med över 1000 anställda i 11 europeiska länder. Efter hans död tog familjen över driften och fortsatte i hans anda. Produktportföljen utvidgades men utan att tappa bort M.A Vinks fokus på kvalitet. 

1989 etablerar sig företaget SCS Plast AB i Sverige och 1994 köps bolaget upp av Vink gruppen och får namnet Vink plast AB.

1972 grundas Essåplast i ett garage i Malmö. Essåplast kommer att bli ett välkänt namn när det gäller plast i Sverige och verksamheten växer snabbt till att bli den marknadsledande leverantören av plasthalvfabrikat och bearbetade plastdetaljer på den svenska marknaden.

2006 förvärvas Essåplast Group AB av Vink gruppen och bolaget får det gemensamma namnet Vink essåplast Group AB.

2009 säljs Vink gruppen av Kendrion till Edmundson Distribution Ltd, som sedan ändrar namnet till Vink Holding Ltd. Vink essåplast blir därmed en del av ett nätverk av plastleverantörer på 4 kontinenter och med över 4000 anställda.

Men ända sedan M.A Vink körde runt i sin lastbil 1954 och Essåplasts blygsamma start 1972 har drivkraften alltid varit passion och vilja. Passionen att visa världen vilka fantastiska möjligheter som plast har och viljan att skapa ett värde för våra kunder. Vår passion för plast öppnar för fantastiska möjligheter!

  

Vill du ha mer information från oss? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Vänligen skriv in bokstäver och siffror nedan