De senaste veckorna har vi kunnat läsa om flera företag som på grund av den rådande Coronakrisen lägger om sin ordinarie produktion för att tillverka allt från handsprit till skyddsmaterial. Ett av dessa behjärtansvärda företag är Volvo Lastvagnar i Göteborg som utnyttjat sin för närvarande stillastående fabrik för att börja tillverka skyddsvisir för leverans till vården.
Vink essåplast i Göteborg kontaktades av Jenny Westermark, kundanpassningschef på Volvo Lastvagnar i Tuve, angående möjligheten att leverera plast till dessa visir. Snabbt kunde även vi lägga om vår ordinarie produktion och på bara några få dagar hade vi färdiga visir för leverans till Volvo Lastvagnar, där de sedan sätter ihop hela skyddsvisiret. Det är permitterade Volvoanställda som volontärarbetar för att kunna få fram skyddsvisiren. Flera Volvo bolag har hängt på Volvo Lastvagnar och skapat en ännu större efterfrågan på material till visir så vår produktion i Göteborg kommer att gå varm med att stansa ut visir ytterligare några veckor.

-Vi känner en stor glädje över att vi fick frågan att vara med på detta från Jenny och Volvo Lastvagnar. Det känns jättebra att kunna vara med och bidra på något sätt säger Per-Olof Elmtoft säljare på Vink essåplast i Göteborg.

Hör gärna av dig till någon av våra säljare om du vill veta mer om plastmaterial och folier för skyddsutrustning eller avståndsmarkeringar